keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Quien me lo iba a decir que era tan fácil ser feliz


Ihana Córdoba
Päivan lempihetki eli merienda 17-19 aikaan, kuvassa herkutellaan licuadoa eli jotain smoothien tapaista juomaa ja leivosta italialaisen Camillan kanssa. 
Ainoa selviytymiskeino Santiagon kesäaikana.
Kaupungin hienoimmat jouluvalaistukset.
Suuren maailman tunnelmaa Córdobassa.
Näin kuluvat lomapäivät - uima-altaalla hengaillessa ja Puhdistusta lukiessa espanjaksi.
Córdoban hillityt joulukoristelut.
¡Civilización! Sivistys! Starbucks!
Santiagon vaatimaton luonto.
Meidän kodin upea joulukuusi. Ja minä, mutta joulukuusi on tärkeämpi.

Siinä vähän viimeaikaisia kuvia! Viimeiset pari viikkoa ovat kuluneet kotikulmilla ja pikavisiitilla Argentiinan kolmanneksi suurimmassa kaupungissa Córdobassa. Rakastuin Córdobaan - täydellisen kokoinen kaupunki varustettuna kauniilla ja komeilla ihmisillä, ihanilla kaupoilla ja ostoskeskuksilla, korkeilla taloilla ja oudoimmalla espanjan aksentilla tähän mennessä. Toivon kovasti, että palaisimme Córdobaan mahdollisimman nopeasti! Santiago tuntuu uskomattoman pienelta, mutta toisaalta täältä löytyvät tutut ympyrät ja ihanat kaverit. 

Tästä joulusta tulee oudoin ikinä. En ole ikinä elämässäni ollut näin rauhallinen ja tietämätön joulun suhteen kuin tänä vuonna. Päivät kuluvat uima-altaalla kavereiden kanssa eikä joulun tuloa oikein edes ole muisteltu 8.päivän jälkeen, kun muovikuusi koristeltiin hienoksi ja pystytettiin olohuoneeseen. Ehkä parempi näin, jos en huomaa joulutunnelman puuttumista - ehkä näin vältän Suomi-ikävän.

Suomen lämpötilan madaltuessa täällä mennään koko ajan kuumempaan päin. Enää en ylläty astuessani ulos ja kohdatessani uunin ilmavirralta tuntuvan paikallaan seisovan 45-asteisen ilman - tyydyn vain toteamaan kaikkien muiden tapaan "Que calor!" viiden minuutin välein. Litkin vettä kuin viimeistä päivää, kiitän Luojaani pihalla nököttävästä uima-altaasta ja seinillä hurraavista ilmastointilaitteista, rusketun tasaiseen tahtiin ja syön vain kylmiä ruokia. Ehkä mä selviydyn Santiagon kesästä - löytyyhän multa suomalaista sisua!

3 kommenttia:

  1. Ihania kuvia. Mitä tuo otsikko mahtaa tarkoittaa?

    VastaaPoista
  2. Jouluterveiset Seinäjoelta <3. Yksi yö enää aattoon, saa nähdä saako ensi yönä nukutuksi jännitykseltä. Joulu saa kyllä jo vaikka tulla, siivot on tehty, kuusi olohuoneen nurkassa koristeltuna (ei tänäkään vuonna täydellinen, vaikka itse Sydänmaalta käytiin valitsemassa), viimeiset lahjat ostettu noin tunti sitten, kinkku uunissa :-) Ulkona joulukorttimaisema, lunta paljon ja pakkasta 20 astetta, hyrhyrr!

    t. Imppu

    VastaaPoista
  3. moikka! tosi ihana nähdä että sulla menee argentiinassa noin mahtavasti! tulee aina hirveä kaipuu itelle takaisin kun lueskelen näitä sun postauksia, mutta onneksi mäkin pääsen ihan kohta taas nauttimaan argentiinalaisesta kesästä, oon matkustamassa sinne ensi viikolla;) ihanaa joulua, que lo pases de diez, besote!

    kira:)

    VastaaPoista