sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Eu te amo Brasil


Vrt. yllä näkyvä Buenos Airesin ranta ja muissa kuvissa näkyvät Brasilian rannat...

Moi ja lämpimät terveiset Brasiliasta!

Lähdettiin siis perheen ja serkkutytön kanssa 26.1. ihanalle kesälomamatkalle Brasiliaan ja Buenos Airesiin. Matka oli monivaiheinen: ensin autolla Tucumaniin, sieltä lentokoneella Buenos Airesiin, vietimme yön siellä, aamulla lentokoneella Sao Paoloon, sieltä bussilla Santosiin, yö hotellissa ja päivä Santosissa, ja iltapäivällä nousimme laivaan. Laivalla vietimme viikon, pysähtyen Buziosissa, Salvador de Bahiassa ja Ilha Grandella, eli Brasilian rannikkokaupungeissa. Risteily oli aikamoista luksuselämää viikon ajan, ja ylipäätänsä koko matka oli superhauska ja rentouttava. 

Buenos Airesiin palattiin muutamaksi päiväksi risteilyn jälkeen, ja täytyy kyllä sanoa, että löysin uuden suosikkikaupunkini! En tiedä mikä Buenos Airesissa viehätti niin paljon: suuruus, monipuolisuus, kauneus... Kaikki tää yhdessä! Monet sanoivat mulle etukäteen, että osa Buenos Airesin viehätyksestä katoaa siinä, kun koko ajan täytyy pelätä henkensä puolesta kaupungin vaarallisuuden takia, mutta mä olin koko ajan ihan rauhallisin mielin. Okei, oon jo tässä 5 kuukauden aikana oppinut pitämään normaalia korkeamman itsesuojelutason päällä koko ajan, joten Buenos Airesissa pidin laukusta vain hiukan normaalia tiukemmin kiinni. 
Shoppailumahdollisuuksista ei varmaan tarvitsekaan kertoa muuta kuin sen, että niitä on paljon. Kauppoja löytyy laidasta laitaan: edulliset ketjuliikkeet (joita ei Santiagossa ole) ja kaikki luksusliikkeet löytyvät samasta kaupugista. Yleisesti ottaen kaikki on kalliimpaa Buenos Airesissa. Santiagossa parista jäätelöpallosta saan maksaa 10 pesoa (1,5 €), kun taas Buenos Airesissa samasta määrästä joutuu pulittamaan 40-50 pesoa (5-7 €). Tältä kantilta pikkukaupungissa asuminen on kivaa! ;)

Me vietetään täällä nyt viimeisiä kesälomaviikkoja - 28.2. olisi tarkoitus palata takaisin koulun penkille. Nämä pari viikkoa kuluvat epäilemättä ihan niin kuin nämä edeltäneet pari kuukautta - rentoillen!

Nähdään taas, besos! 

4 kommenttia:

  1. Jee! Kiva kun kirjottelit taas! <3

    -v-

    VastaaPoista
  2. Ekaa kertaa tuli oikein kateellinen olo noista kuvista! Voi mätäpallero sentään, kun istuisin mieluummin aurinkotuolissa rannalla juoden kookosmaitoa suoraan kookoksesta, kuin että istun nyt toimistotuolissa hiton pimeenä loskasääaamuna ja juon vettä toimiston kraanasta. Tasan ei mee nallekarkit!

    Mutta tosi jees kuulla, että matka oli unohtumaton kokemus :) Tsemppiä loppuloman viettoon, koita jaksaa rentoilla ;)

    - Oona

    VastaaPoista
  3. Yhdyn Oonan kommenttiin. Kateus iski, vaikka olen onnellinen, että olen edes joskus saanut olla tuolla samalla ihanalla rannalla
    Brasilian Bahiassa. Mukavaa, että sait kokea myös Brasilian, vaikka Rio jäi näkemättä.

    VastaaPoista
  4. Ei vitsi oot tosi kaunis ja ihania aurinkoisia kuvia oot tähän löytänyt! kauhee matkakuume iskee kun täältä Suomen pakkasesta katselee tällaisia kuvia! :)

    Oikein hyvää ystävänpäivää sinne! http://mmilya.blogspot.fi <- saa tulla moikkaamaan ja liity ihmeessä lukijaksi jos tykkäsit! (:

    VastaaPoista