maanantai 15. kesäkuuta 2015

Argentiinassa taas - Buenos Aires
Vihdoin suuri unelmani kahden vuoden ajalta on toteutunut - olen palannut Argentiinaan! On jännää olla taas täällä, syödä tuttuja ruokia ja katsoa tuttuja telkkariohjelmia ja puhua tuttua kieltä. 

Vajaan kolmen viikon matkasta on kulunut nyt neljä päivää, ja ne olemme viettäneet poikaystäväni kanssa täällä Buenos Airesin sykkeessä.

 Maan pääkaupunki on päässyt yllättämään minut totaalisesti - edellinen muutaman päivän visiittini täällä kun koostui lähinnä kauppakeskuksista ja autolla ympäriinsä ajelusta. Tällä kertaa olemme kävelleet muutaman päivän sisällä yli 50 kilometriä ja tutustuneet kaupunkiin niin paljon paremmin ja nyt tuntuukin, että oikea Buenos Aires paljastui minulle. 

Kaupungin puistot ja puutarhat, kiireiset kadut, San Telmon sunnuntaimarkkinat, Recoletan hautausmaa... Muutamassa päivässä näimme valtavan määrän asioita. Erityisesti kiinnitimme huomiota kontrasteihin - vuosisatoja vanhan hautausmaan raoista pilkottaviin lasisiin pilvenpiirtäjiin ja ränsistyneiden talojen katoilla nököttäviin valomainoksiin. 

Olo on ollut turvallinen - täällä on oikeastaan aina turvallinen olo, kunhan vain käyttää maalaisjärkeä ja on varovainen. 

Nyt istumme hotellimme (O-Baires Recoletassa, suosittelen!) aulassa ja odottelemme lähtöä Retiron bussiterminaaliin. Sieltä matka jatkuu yöbussilla Cordobaan, jossa vietämme pari päivää ja tapaamme siellä opiskelevia kavereitani. Cordobasta matka jatkuu Santiago del Esteroon, Iguassun vesiputouksille ja vielä Rio de Janeiroon. Matka on siis aika pitkä (näin aloittelevalle reppureissaajalle), mutta myös toivottavasti antoisa. Toivottavasti kaikki sujuu hyvin tästäkin eteenpäin! 

Eve
1 kommentti:

  1. Oi, olen pikkuisen kateellinen noista medialunista :) Ihanaa reissua ja Santiagon kotiinpaluuta!

    VastaaPoista